DESIGN WITH SPIRIT

In mijn styling- en ontwerpconcepten ben ik altijd op zoek naar meer eigenheid, minder afstandelijkheid en meer verwondering. Kernwoorden die bij mijn werk passen zijn contrast, eenvoud en stoer. Eigenheid vind ik erg belangrijk. Door je stijl tot uitdrukking te laten komen in je manier van leven, wonen en kleden laat je zien wie je bent. Met je stijl laat je dus je identiteit zien, jouw eigenheid. 

Eigenheid is dus heel persoonlijk. Mijn streven is om mijn ontwerpen en concepten een persoonlijk karakter mee te geven. Meer persoonlijkheid betekent automatisch ook minder afstandelijkheid. Ik maak ontwerpen  waar je je mee kunt identificeren. Daarmee krijgt een ontwerp ook meer emotionele waarde.

In mijn concepten en ontwerpen zoek ik naar verrassende contrasten. Vooral vorm-, materiaal- en textuurcontrasten spelen een belangrijke rol in mijn ontwerpen. Ik experimenteer graag met materialen. Bijvoorbeeld door te zoeken naar nieuwe toepassingen voor bestaande materialen of het bewerken van bestaande materialen zodat deze een nieuwe look & feel krijgen. Ik hou wel van een ruig randje....

Het bijzondere materiaalgebruik en het zoeken naar contrasten leiden tot verwondering. Verwondering houd je nieuwsgierig en scherp. Als ik een ontwerp kan maken dat anderen verwondert, is mijn missie geslaagd!